Android telefon táblagép gyorsítás

Windows gyorsítás takarítás

Végezzünk alapos merevlemez takarítást

2015.NOV.10 / frissítve: ---:
Android telefon táblagép gyorsítás: Az újonnan vásárolt telefon vagy táblagép, legnagyobb örömünkre, nem csak designos kinézetű, hanem gyorsaságban is verhetetlen. Azonban csak pár napig, hétig esetleg hónapig, vagy mindaddig míg nem kezdünk fényképezni, videót készíteni, az internetről a Google Play Áruházból tömegesen letölteni programokat, játékokat. Ezek nem csak a tárhelyet foglalják, hanem a legtöbb (mindegyik?), a háttérben végez láthatatlan munkát.

Gyors tipp: A programozók szeretnék fejleszteni alkalmazásaikat, ezért a programok adatokat gyüjtenek és internet csatlakozás esetén "haza" küldik azokat, így lassítja az Android rendszerünket, rosszabb esetben feleslegesen meríti az akkumulátort, tehát ezek eltávolítása növeli ennek élettartamát is.


A lassulás oka

Figyelem: Ha eleinte gyors volt a telefonon vagy táblagépen futó Android rendszer, azonban egy idő után szörnyű lassulást észlelünk, ez annak a jele, hogy ideje nagytakarítást végezni, kidobni alkalmazásokat, játékokat amelyek feleslegesen foglalják a tárhelyet. Kezdjük el a takarítást (ha lehet az alábbi sorrendben):


Töröljük az alkalmazásokat

Töröljük azokat az alkalmazásokat, programokat, játékokat, melyeket hetekkel, hónapokkal ezelőtt töltöttünk le, azonban feleslegessé váltak és már rég nem használunk.

 1. Érintsük meg a Beállítások / Alkalmazások gombot.
 2. Válasszuk ki amelyeket nem használunk (vagy csak ritkán), és töröljük.
 3. Ha valamikor mégis kellene, percek alatt letölthetjük / telepíthetjük újból.
 4. A telefon vagy táblagép és az Android rendszer is gyorsasággal hálálja meg a tehermentesítést.

Gyors tipp: A művelet egyszerűen elvégezhető a Master Clean vagy Advanced Mobile Care for Android programok segítségével, melynek leírása a következő oldalon található ...


Komoly erőforrás fogyasztó alkalmazások

Törölhetünk néhány felesleges alkalmazást, ha azt vesszük észre, hogy drasztikusan lelassult a készülék. Ilyen lehet a:

 1. háttérkép, mozgó háttérkép, teljesítménymérő a kijelzőn.
 2. időjárás figyelő vagy aktív hírcsatorna.
 3. a beépített fényképezővel készített kép, videó anyag.
 4. zene fájlok, melyeket már nem használunk.

Frissítsük Android rendszerünket

Miután töröltük a felesleges alkalmazásokat, nagyon fontos, hogy nagytakarítás előtt frissítsük Android rendszerünket és az Áruházból letöltött alkalmazásokat, játékokat amelyeket megtartottunk:

 1. érintsük meg a Beállítások / Alkalmazások / Frissítések gombokat.
 2. ellenőrizzük, a rendszer talált-e frissítéseket.
 3. találat esetén érintsük meg a Telepítés gombot.

Következhet a rendszer nagytakarítás. A telefon vagy táblagépen futó Android rendszert ajánlatos rendszeresen takarítani, karbantartani. Kézi művelettel lehetetlen elvégezni a takarítást, ezért használjunk az erre a célra készített programokat:


Master Clean

Letöltés: Master Clean. Maradék fájlok törlése (Junk Files ), törli a maradék fájlokat és tisztítja a gyorsítótárat. Ezek a fájlok jobb esetben is több száz megabájt, és egyes esetekben akár 1GB-ot foglalhatnak el. Figyelem: Clean Master 3.4.0. A Menü azóta változhatott.

Maradék fájlok törlése


Advanced Mobile Care

Letöltés: Advanced Mobile Care. Maradék fájlok törlése (Junk Files ), törli a maradék fájlokat és tisztítja a gyorsítótárat. Ezek a fájlok jobb esetben is több száz megabájt, és egyes esetekben akár gibabytes helyet foglalhatnak el. Egyszerűen kattintsunk a Scan gombra és automatikusan elvégzi a keresést. Ha végzett kattintsunk a Törlés-re. Figyelem: Advanced Mobile Care. A Menü azóta változhatott. Ha megszabadultunk a rendszerfékező, felesleges alkalmazásoktól, és alaposan kitakarítottuk telefonunk, táblagépünk Android rendszerét, a gyorsulás azonnal érezhető.

Advanced Mobile Care


Online bank és biztonság

Gyors okostelefonon vagy táblagépen könnyebb dolgozni, játszani, azonban a biztonság kedvéért, tartsuk be az alap biztonsági előírásokat is. A Google Play Áruházon keresztül letöltött fizetős játékokhoz, alkalmazásokhoz személyes és banki adatainkat is meg kell adni. Nagyon ajánlatos körültekintőnek lenni, hiszen a csalók is jelen vannak. Adataink megadása előtt tájékozódjunk akár a fórumokon is: mennyire biztonságos az adott játék vagy alkalmazás telepítése. Rendszer lassulás esetén ellenőrizzük a letöltött fizetős alkalmazások működését, mert: bizalmas adataink idegen kezekbe kerülhetnek.


Email fiók és a jelszavak biztonsága

a.) Email fiók: Sok valóban hasznos (vagy annak vélt) alkalmazás, játék letöltését egyes honlapok regisztrációhoz kötik, ahol meg kell adni egy email címet. Ez még nem baj, azonban pár nap múlva tapasztaljuk, hogy sok kéretlen reklám levél érkezik. Természetesen mi egyet sem kértünk. Ez azért van mert a jó alkalmazásnak, játéknak tűnő honlap tulajdonosai eladják email címünket más reklámcégnek. Ez azt jelenti, hogy visszaélnek bizalmunkkal.

b.) Jelszavak: Ha már regisztráció szükséges a letöltéshez, a biztonság érdekében adjunk minden honlapon más jelszót, és ne a saját email fiókunkhoz tartozót, így védekezve minimálisan is az adathalászok ellen.

c.) Készítsünk listát: Jegyezzük fel a honlap címét melyre regisztráltunk.

d.) Jegyezzük fel a regisztráláskor megadott email címet. Jegyezzük fel a hozzátartozó jelszót. Változtassuk rendszeresen jelszavunkat. Ha komolyabb vagy fontosabb honlapra regisztráltunk, ajánlatos a megadott jelszavunkat időnként megváltoztatni, a rosszakaróink vagy hackerek ellen védekezve, kik megszerezhetik és nevünkben kellemetlen dolgokat közölve kellemetlen helyzetbe kerülhetünk anélkül, hogy erről tudomást szereznénk.


Internet és Wi-Fi csatlakozás

Ne feledjük az otthoni internet csatlakozás biztonságosabb, mint nyilvános helyeken használt vezeték nélküli wifi, ahol fennáll annak a veszélye, hogy álcázott honlapra csalogatják a jóhiszemű felhasználókat, majd ingyenes letöltést és telepítést ajánlva, hozzáférhetnek személyes, féltve őrzött (bank) adatainkhoz. Ne adjuk meg bizalmas adatainkat sem nyilvános, sem saját wifi használatkor. Ne végezzünk banki átutalást wifi kapcsolaton keresztül. Ne töltsünk le alkalmazásokat ismeretlen helyről (honlapról).


Vírusirtó, kémprogram kereső

Adatlopás, vírusfertőzés és az Android rendszer védelme érdekében tegyünk meg alapvető intézkedéseket, mert jobb az olcsóbb megelőzés mint a vírusfertőzés vagy az adatlopás miatt bekövetkezett kár helyreállítása. Töltsük le és telepítsük az ezen az oldalon már említett Advanced Mobile Care for Android programot amely tartalmaz vírusirtó és kémprogramok elleni funkciót. A vírusirtó funkció (Anti-virus) egyetlen kattintásra átvizsgálja a telepített Android rendszert, játékokat, alkalmazásokat, személyes adatokat és az SD kártyát, vírus és egyéb kártevők után kutatva. Ha talál, felajánlja törlésre, így tisztán és biztonságban tartja a rendszert.

Vírusirtó, kémprogram kereső


Végül

Ha mégsem gyorsul az Android rendszer: Ha az oldalon leírt műveletek elvégzése után, sajnos a telefon vagy táblagép mégsem gyorsulna, az azt jelenti, hogy az Android fájlrendszerében keletkezett sérülés. Valószínűleg frissítés, vagy használat közben, egy meghatározó rendszerfájl sérült, felülíródott.

Gyors tipp: Sérülés esetén végezzünk egy teljes rendszer visszaállítást (factory reset). Érintsük meg a telefon vagy tablet Beállítások / Védett adataim / Gyári adatok visszaállítása alatt Az eszköz minden adatának törlése linket.

VÉGE

Telefon takarítás

Az Android rendszer segédfájlokat hoz létre. Törölhetjük.

Android takarítás »»
Android villámgyorsítás

Android okostelefonok, tabletek mozgás animációi leállítása.

Gyorsítás »»
Hívás blokkolás

Állítsuk le a nemkívánatos telefonhívásokat ha zavarnak idegenek.

Tiltás »»
Diagnosztika

Telefon vásárlása előtt, érdemes diagnosztikai tesztet futtatni.

Játék diagnosztika »»
IMEI SZÁM

Minden telefon IMEI egyedi azonosító számmal rendelkezik.

Telefon IMEI »»
Windows Phone

Hogyan kell letölteni, feltölteni a képeket a telefonra, vagy a telefonról.

Kép letöltés »»
Nokia frissítés

Hogyan kell frissíteni a Nokia Lumia telefon Windows rendszerét.

Windows Phone »»
Titkos diagnosztika

Telefon vásárlása esetén, használjuk ezt a titkos kódot.

Diagnosztikai menü »»
Windows gyorsítás

A műveletek után azonnal érezni a gép gyorsulását és teljesítmény növelését.

Gyorsítás »»
Windows telepítés

Egyszerűbb egy friss OS-t beállítani, mint egy régi, rosszul működő Windows rendszert foltozni.

Tiszta telepítés »»
Háttérképek

Xp, Vista, Win7, 8, 8.1, 10, Android, Linux, HD háttérképek. Ingyen.

HD képek »»
Ingyenes websablon

Üzleti célra is ingyenes, minden képernyőhöz igazodó websablonok.

Új design »»
Melyik licenc

Három Windows 10 licenc típus létezik: kiskereskedelmi, OEM és volumenes.

Licenc »»
Rufus

Program a rendszerek ISO állományának pendrivera írásához.

Rufus »»
Dual Boot

A Windows-t telepíthetjük a Win8.1, Win8, Win7, XP mellé.

Több rendszer »»
USB Jelszó

Jelszó-visszaállító lemez létrehozása Windows 10.

Elfelejtett jelszó »»
Csökkentett Mód

A Biztonságos mód egy speciális Windows indítási mód.

Safe Mode »»
UEFI mód

Ha nincs átkonvertálva a merevlemez, az MBR partíciót törölni kell.

GPT partíció »»
E-mail értesítő

Windows automatikus e-mail értesítő, levélkezelő.

Windows Posta »»
Telefon képernyőkép

Android, Windows képernyőkép a telefon képernyőjéről.

Zune program »»
Windows Képmetsző

A funkcióval készíthetünk téglalap, teljes és szabadkézi kép mentést.

SnippingTool »»
Képernyőkép

Készítsünk BIOS rendszerről képernyőképet nem fényképezővel.

Képernyőkép »»
Képernyő kép

Teljes képernyő és weboldal kép PDF, JPG vagy PNG fájlba.

FireShot »»
Csak a billentyűzettel

A Windows rendszeren a billentyűzet használatával is rögzíthetünk képet a monitor képernyőjéről.

Windows képernyőkép »»
Zárolási kép

HD (1920x1080 pixel) nagy felbontású képek találhatók elrejtve a számítógép.

Rejtett képek »»
Gyors nyitás:

Akár több száz weboldalt nyithatunk meg egymás után, ha pdf-be.

PDF készítés »»
Num Lock

Néhány billentyűzetnek két számbillntyűje van. Az ábécé gombok.

Bekapcsolás »»
4K DPI

Otthoni monitor 4K, az irodai HD, így nagyítóval kell nézni a 4K felbontást.

4K DPI »»
LogIn

Automatikus bejelentkezés Windows képernyő jelszó kérelem.

Bejelentkezés »»
Titkos funkció

A Tálcán levő óra bővítése másodperc mutatóval az adatbázisban.

Beállítások »»
Formázás

Új külső HDD általában RAW „nyers” állapotban van, a rendszer nem látja.

NTFS HDD »»
Micro SD

I/O eszközhiba miatt nem lehet a kérést végrehajtani« javítás.

Formázás »»
Nyomkövető

A funkció segít megtalálni elveszett (»lopott«) laptopot.

Nyomon követés »»
Kémkedés

DiagTrack kémkedő szolgáltatást a Microsoft csapat visszavonta.

DiagTrack »»
Asztal ikon

A Windows rendszer hiányzó Asztali ikonjai. Dokumentumok.

Ez a gép ikon »»
God Mode

A Vezérlőpult beállításainak egyszerűbb módját biztosító trükk. Angol neve.

God Mode »»
Honlap Licenc

Weboldalak szövegét, tippek, leírások, képeket készítette "webmaster" a Creative Commons Nevezd meg! – Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt. Teljes licenc: Creative Commons. Másolni, terjeszteni, tipp-leírásokat sajátként feltüntetni csak engedéllyel és backlink elhelyezésével lehet.

websablonokresponsive image

Figyelem: Némelyik írás régebbi. Csak saját felelősségre alkalmazható.