Android animáció törlés

»» 2017.DEC.30 / frissítve: 2024.FEB.26 ---/

Android animáció törlés

Figyelem: Csak 2020 elött gyártott készülékekre!

Android rendszerű okostelefonok, tablettek mozgás animációi nagyon látványosak, azonban több okból is jó letiltani vagy legalábbis minimálisra csökkenteni, mert:

  1. időveszteség (még akkor is ha csak 1-2 mp. 10 ablaknál ez 20 mp).
  2. feleslegesen fogyasztja az akkumulátor erőforrását.
  3. lassítja a navigálást, böngészést.

Gyors tipp: Ha valóban régi az Androidos telefon, táblagép, cseréljük újra minél hamarabb, mert sok élvezetes, látványos és hasznos funkciótól fosztjuk meg magunkat.

Android animáció törlés

Figyelem: Az animációk kikapcsolásával felgyorsítható a navigálás a különböző képernyők és alkalmazások közti gyorsabb átváltásával a telefonon. Természetesen nem csak csökkenteni vagy letiltani lehet, hanem ha tetszik, akár gyorsíthatjuk is az animációkat. Azonban ez a funkció mélyen az Android rendszer bugyraiban található, és az egyszerű felhasználó soha nem találna rá. Azért rejtették el mert egyelőre csak fejlesztési célra szánták, bevezetése majd a közeljövőben megjelenő frissítés része, de a vállalkozó kedvűek már most élvezhetik.

Én így csináltam

Régebbi 2020-as év elötti telefonokon: A Beállítások képernyőn, legalul, a lista alján, megérintettem Az eszköz névjegye linket majd ezen a képernyőn, görgettem a Build száma opcióig. Megérintettem (ha régi verzió fut a telefonon 7 (hét)-szer kell egymásután megérinteni), mire egy üzenet jelent meg Ön most a fejlesztő üzemmódba vált! A Fejlesztői beállítások almenüben megkerestem az animáció fokozása-letiltása-csökkentése opciót. Én letiltottam az Ablakanimáció skálázása, Áttűnésanimáció skálázása és Animátor időtartamának skálázása opciókat. A gyorsulás azonnal érezhető volt.

Bővebb leírás

Érintsük meg az Alkalmazások ikont majd a Beállítások ikont.

Alkalmazások ikon

Görgessünk lejjebb és érintsük meg Az eszköz névjegye linket.

Eszköz névjegye link

Itt is görgessünk lejjebb és érintsük meg a Build száma linket (ha régi verzió fut a telefonon 7 (hét)-szer kell gyorsan egymásután megérinteni).

Build száma bejegyzés

Egy üzenet jelenik meg "Ön most Fejlesztő üzemmódba vált!"

Fejlesztő üzemmódba vált

A képernyő közepén, találunk 3 opciót:

  1. Ablakanimáció skálázása.
  2. Áttűnésanimáció skálázása.
  3. Animátor időtartamának skálázása.

Érintsünk meg a három beállítást egyenként, majd állítsuk be az animáció mértékét nagyobbra, kisebbre vagy iktassuk ki teljesen. Ha nem tudunk dönteni, hogy kell-e az animáció vagy sem, válasszuk a 0.5x beállítást. Már ez is az Androidos telefon vagy táblagép látványos gyorsulását eredményezi.

Ablakanimáció skálázása

Gyors tipp: Régebbi, lassú Androidos telefonok, táblagépek lassabban töltenek be, erre (is) szolgál az animáció. Amíg betölti az alkalmazást addig fut az animáció).

VÉGE