Látványos trükk a Slide to Shutdown

Windows tippek & trükkök

Látványos trükk a Slide to Shutdown

»» 2020.DEC.27 / frissítve: ---/

Látványos trükk a Slide to Shutdown: Látványos számítógép kikapcsolást lehet elérni, a hagyományos helyett, ha a rendszer rejtett képességeit elősegítő apró programok közül a SlideToShutDown.exe segédprogramot használjuk, amihez minden informatikai tudás nélkül, egy parancsikon rendelhető hozzá.

Az alábbi képen látható módon állíthatjuk le a rendszert:

Látványos trükk a Slide to Shutdown

Ez a trükk nem bonyolult, és valószínűleg nem éri meg az erőfeszítést azért, ami kihozható belőle, azonban negatívum, hogy akár kellemetlen meglepetés is érhet, ha nem fordítunk kellő figyelmet, és a folyamatban levő munkánk közben alkalmazzuk a leállítást, ha véletlenül erre a parancsikonra kattintunk.

Gyors tipp: Egész napos munka eredménye veszhet el, ezért használat előtt zárjunk be minden folyamatban levő munkát és csak utána használjuk ezt a kikapcsolás módot.

Ha mégis tetszik ez a trükk tegyük a következőt:

  1. Kattintsunk a jobb egérgombbal az asztalon egy szabad helyen.
  2. A felbukkanó egérmenüből válaszuk az Új linket.
  3. Az újabb megjelent egér menüben kattintsunk a Parancsikon linkre.
  4. A következő felugró ablakban illesszük be a következő kódsort:
  5. %windir%\System32\SlideToShutDown.exe

Kattintsunk az egér bal oldali gombjával az elkészült parancsfájlra. Ekkor megjelenik egy legördülő árnyalat, amelyet az egérrel lefelé húzhatunk a képernyő aljára. Ne feledjük, hogy ez a számítógép leállítása parancs, nem az alvó állapoté, és nem is az újraindításé.

Gyors tipp: Ez egy kattintható ikont hoz létre az asztalon, amelyet átnevezhetünk, vagy maradhat ugyan azon a néven.

Rendszer program

Mivel ez a Windows rendszer apró kis programja, megtalálható a C:\Windows\System32 mappában, SlideToShutDown.exe néven. Tegyük a következőt:

Első módszer: Kattintsunk az egér bal oldali gombjával az Asztalon található Ez a gép ikonra (ha nincs ilyen ikon, olvassuk el ezt a leírást, hogyan rakhatunk Sajátgép ikont az Asztalra), majd a megjelent „Eszközök és meghajtók” rendszer ablakában kattintsunk a Helyi lemez (C:) meghajtóra. Újabb ablak jelenik meg, ahol megtalálható a sor alján a Windows mappa. Kattintsunk rá, majd az újabb ablakban keressük meg a System32 mappát és kattintsunk rá.

keressük meg a System32 mappát

Ebben a mappában nagyon sok apró program és rendszer fájl található, ami a rendszer összeomlásához is vezethet, ha nem kellő figyelemmel kattintgatunk az egérrel. Lejjebb görgetve keressük meg a SlideToShutDown.exe programot. Ha megtaláltuk egyszerűen kattintsunk rá és ugyanaz a hatás érhető el, mint ami fent le van írva.

Gyors tipp: Ez a módszer csak egyszer használható, így minden alkalommal hasonló bonyolult módon kell eljárni, ha újból ezzel a trükkel kapcsolnánk ki a számítógépet. Eredményesebb egy parancsikon létrehozása az Asztalon.

Egyszerü módszer

Második módszer: Egyszerűen kattintsunk a program ikonjára a System32 mappában, az egér jobb oldali gombjával és vigyük az egér kurzort (ne kattintsunk, csak húzzuk az egeret) a Küldés linkre, majd az újabb kis egér menüben, ami ezután megjelenik, kattintsunk az egér bal oldali gombjával az Asztal (parancsikon létrehozása) linkre.

kattintsunk a program ikonjára

Egy parancsikont készít a rendszer automatikusan, amire csak rá kell kattintani és máris a fenti hatás érhető el.

VÉGE

a lap tetejére