Zárolási képernyő képek

Windows tippek & trükkök

Zárolási képernyő képek

»» 2017.DEC.21 / frissítve: ---/

Zárolási képernyő képek: A Microsoft csapata szebbnél szebb HD (1920x1080 pixel), azaz nagy felbontású zároló képernyő képpel lepi meg felhasználóit, melyek azonban nehezen elérhető helyen vannak tárolva a számítógép legmélyebb bugyraiba, úgynevezett rejtett mappába.

Zárolási képernyő képek


Rejtett képek

Mivel rejtett mappáról van szó (és fájlokról), először is láthatóvá kell tenni.

  1. Kattintsunk az Asztalon a ("Sajátgép",) Ez a gép ikonra az egér bal oldali gombjával.
  2. Majd kattintsunk a Nézet fülre a Fájlkezelőben
  3. A kis felbukkanó menüben pipáljuk be a Rejtett elemek jelölőnégyzetet.

Kattintsunk a Sajátgép ikonra az Asztalon

A számítógépen található mappák láthatóvá válnak. Ezután keressük meg a képeket a: C:\ Felhasználók\ felhasználónév\ AppData\ Local\ Packages\ Microsoft.Windows .ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\ LocalState\ Assets - mappába.

A C:\Felhasználók utáni \felhasználónév\ alatt a telepítéskor megadott nevet (pl.: Kati, János stb.), vagy a bejelentkezéskor a zároló képernyőn látható nevet kell érteni és keresni.


Vagy csak úgy egyszerűen:

1.) Ha ez bonyolult lenne, akkor csak egyszerűen nyissunk meg egy akármelyik mappát, akár ha az Asztalon van, akár máshol levőt, és a címsorba másoljuk be az alábbi parancsot:

2.) Vagy: Nyomjuk meg egyszerre a Windows Logo + R gombokat a billentyűzeten, és másoljuk be az alábbi parancsot, majd nyomjunk le az ENTER gombot (vagy kattintsunk az OK gombra).

%userprofile%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets

Azonnal megnyílik a képeket tartalmazó mappa. Ebben a mappában találhatók a rejtett képek, melyek nem tartalmaznak semmilyen fájlkiterjesztést, csak betűk és számok halmazát.

Ebben a mappában találhatók a rejtett képek

Ezért ki kell egészítenünk a .jpg, .bmp vagy .gif esetleg .png kiterjesztésekkel és már láthatóvá is válnak számunkra. Nincs más dolgunk mint a HD, nagy képfelbontásu képeket megkeresni, majd menteni, és már használhatjuk is.

Gyors tipp: Menthetjük háttérképként, vagy megoszthatjuk a Facebookon, Twitteren (természetesen ha a Microsoft csapata ezt nem tiltja, azaz nem jogvédett képről van szó.


Automatizálás

Ez a módszer elég időigényes, egyenként kell átnevezni, mert az eredeti formátumban nem látható mit rejt a fájl. Dokumentumot, képet vagy ikont esetleg mást és nagyon sok fájl lehet.

Ha nagyon sok fájl található, egy kis trükkel automatizálhatjuk az elnevezést, ami egy-két másodpercig tart csak.

1.)Ha ez bonyolult lenne, akkor csak egyszerűen nyissunk meg egy akármelyik mappát, akár ha az Asztalon van, akár máshol levőt, és a címsorba másoljuk be az alábbi parancsot:

2.)Vagy: Nyomjuk meg egyszerre a Windows Logo + R gombokat a billentyűzeten, és másoljuk be az alábbi parancsot, majd nyomjunk le az ENTER gombot (vagy kattintsunk az OK gombra).

%userprofile%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets

Azonnal megnyílik a LocalState mappa. Ezután:

  1. Kattintsunk az Assets mappára az egér jobb oldali gombjával.
  2. A felbukkanó egérmenüben válasszuk a Másolás-t.
  3. Azután kattintsunk az egér baloldali gombjával az Asztal egy üres helyére, azért, hogy a Windowsnak megmutassuk hová szeretnénk másolni.
  4. Majd kattintsunk az egér jobb oldali gombjával az Asztalra és a felbukkanó egérmenüben válasszuk a Beillesztés-t.
  5. Végül nyissuk meg a mappát úgy, hogy egyszerűen rákattintunk az egér baloldali gombjával.


És itt jön a trükk

Töltsük le innen az erre a célra előre elkészített spotlight.cmd fájlt. Csomagoljuk ki (pl.: WinRAR programmal) és másoljuk a kicsomagolt spotlight.cmd fájlt az Assets mappába, abba amelyiket az Asztalra másoltunk. Én már előre beírtam a parancsot a spotlight.cmd fájlba, de ha hiányozna írjuk be kézzel, vagy másolással az alábbi parancsot: ren *.* *.jpg (az EXIT fölé) ahol a "ren" az Angol rename azaz átnevezés szót jelenti, a .jpg helyett pedig írhatunk akár .png, .bmp vagy .gif kiterjesztés nevet is, ami mind más és más képfájl formátumot jelent, a többi bejegyzést semmi esetre se változtassuk meg.

Gyors tipp: Időnként érdemes ugyanezt a műveletet elvégezni, mert a Redmondi csapat elég sűrűn cserélgeti a zároló képernyőn megjelenő képeket, majd rövid idő lejártával automatikusan törlődik a számítógép mappájából.

A parancssor egy pillanat alatt átírja az általunk megadott fájlkiterjesztésre, ezután csak ki kell válogatni a nekünk tetsző képeket.

VÉGE


a lap tetejére