Játék mód bekapcsolása

Windows tippek & trükkök

Játék mód bekapcsolása

»» 2020.AUG.18 / frissítve: ---/

Játék mód bekapcsolása: 2020 májusi frissítésével a Microsoft a Game Mode szolgáltatás hibáit kijavítva, frissítve a Windows rendszer részeként a játékosok rendelkezésére bocsátotta. A játékmód javítja a teljesítményt a Windows 10 rendszeren, mivel több rendszer erőforrást biztosít. A Játék Mód elindításához egyszerűen nyomjuk meg a Windows-Logo + G gomb kombinációt a billentyűzeten.

Játék mód bekapcsolása

Ha a fenti gomb kombináció nem működne, a beállítást a képernyő bal alsó sarkában a Start Menüre kattintva, majd a Gépház ikonra, itt pedig a Játék linkre végül a megjelent beállítás ablak bal oldali menüjében kattintsunk a Játék üzemmód linkre. Megjelenik a játék üzemmód ki, illetve bekapcsolás panel.

Gyors tipp: Játék közben akár videót is felvehetünk a játékról, vagy kereshetünk online játékpartnert és még sok más beállítási lehetőség van.

A csúcskategóriás számítógépekre nincs nagy hatással, de ha kis teljesítményű, vagy sok program, feladat, folyamat fut a háttérben, akkor a Játék Mód bekapcsolása hasznos lehet, mivel a rendszer ezután a játékra ad több erőforrást, így ha idáig szaggatott a játék, ezután valószínűleg simán futtatható. Ezenkívül a Microsoft azt tervezi, hogy továbbfejleszti a szolgáltatást a későbbi frissítések során, tehát legalább érdemes tudni, hogy hol van, és addig is beállítási tapasztalatokat lehet gyűjteni.

Beállítások

A beállítások ablakba kiválaszthatjuk, hogy akarunk tippet kapni játék közben vagy sem. Az engedélyezéshez kattintsunk az Általános beállítás gombra és jelöljük be a jelölőnégyzetet. A jobb oldali menü sorban a Fiókok gombra kattintva megoszthatjuk a játék közben készített képeket, videót, vagy a Spotify alkalmazásba bejelentkezve zenét hallgathatunk, és ezen kívül még sok beállítási lehetőség van.

Játék mód bekapcsolása

VÉGE

a lap tetejére