Képernyő frissítés

Képernyő frissítés

Rendszer gyorsítás

2020.NOV.11 / frissítve: ---:
Képernyő frissítés: A Windows rendszerbe épített képernyő frissítési szolgáltatás automatikusan választja ki a monitor számára a legjobb frissítési gyakoriságot, ami azt jelenti, hogy másodpercenként hányszor frissül a megjelenített kép a monitoron. A laptopok kijelzője általában rögzített, 60Hz-es kijelzője másodpercenként 60-szor frissíti a képernyőt. Asztali számítógépeken ennél nagyobb frissítési gyakoriság beállítás is lehet, ami meghatározza, hogy a mozgás milyen simán jelenjen meg a képernyőn.


Előnye:

A gyors mozgást igénylő játékoknál, kifejezetten ajánlott a nagyobb frissítési gyakoriság beállítása, ami javítja az általános játékélményt, így érthető módon nem csak a rendszert gyorsítjuk, hanem a játék is gyorsul, és megszünteti az alacsony frissítés miatt beállt képernyő villódzást.

Gyors tipp: A magasabb frissítési gyakoriság beállítása előnyösebb még az internet böngészése során is, mivel ez megkönnyíti és gyorsabbá teszi a navigációt és az oldalak közötti váltást.


Hátránya:

A magasabb frissítési gyakoriság beállítás csökkenti az akkumulátor élettartamát, azokon a készülékeken, amelyek ezzel működnek, mert több energiára van szükség, ezért, a laptop, okostelefon vagy táblagép esetében inkább csökkentsük a frissítés gyakoriságát, így energiát takaríthatunk meg. Természetesen, cserébe be kell érni egy csökkentett használati élménnyel.

Ha gyorsítani akarjuk a készüléket, tegyük a következőt:

  1. Kattintsunk a Tálcán, a baloldali sarokban, alul a Start Menü Windows -Logo ikonjára, majd a Gépház linkre (kis fogaskerék ikon), majd a megjelent beállítások ablakba kattintsunk a Rendszer elemre.
  2. Görgessünk lejjebb ebben az ablakban a Speciális megjelenítési beállításokig, és kattintsunk a linkre az egér baloldali gombjával.
  3. válasszunk egy számot a képernyő frissítéshez

  4. Megjelent a beállítások ablaka, ahol lejjebb, látni lehet egy újabb linket a "Megjelenítési adatok" bejegyzés alatt Képernyő-illesztőprogram tulajdonságai a következő kijelzőhöz. Kattintsunk a linkre az egér baloldali gombjával.
  5. Megjelent a videokártya tulajdonságai ablak. A felső menüben kattintsunk a Monitor gombra. Az újabb ablakba kattintsunk a kis lefelé mutató nyílra, és válasszunk nagyobb vagy kisebb számot, a frissítési gyakoriság megváltoztatásához.
  6. Képernyő frissítés

  7. Végül kattintsunk alul az Alkalmaz és az OK gombra.

Figyelem: Laptopon nem lehet állítani. Ezeken a készülékeken fix 60Hz frissítés van beállítva!

Gyors tipp: A beállítást egyszerűbben is elérhetjük, ha kattintunk az egér jobb oldali gombjával az Asztalon (egy üres helyre), majd a megjelent egérmenüben válasszuk az alul található Képernyő beállítások linket. Megjelenik azonnal a Rendszer beállítások ablaka, ahol lejjebb görgetve megtaláljuk a Speciális megjelenítési beállítások linket. A továbbiakban járjunk el a fent leírtak szerint.

Ha több monitor van használatban, ebben az ablakban, legfelül kiválaszthatjuk, melyiket szeretnénk konfigurálni (esetleg mind a kettőt) a Kijelző kiválasztása alatt található lefelé mutató kis nyílra kattintva.

VÉGE

Windows gyorsítás

A műveletek után azonnal érezni a gép gyorsulását és teljesítmény növelését.

Gyorsítás »»
Windows telepítés

Egyszerűbb egy friss OS-t beállítani, mint egy régi, rosszul működő Windows rendszert foltozni.

Tiszta telepítés »»
Háttérképek

Xp, Vista, Win7, 8, 8.1, 10, Android, Linux, HD háttérképek. Ingyen.

HD képek »»
Ingyenes websablon

Üzleti célra is ingyenes, minden képernyőhöz igazodó websablonok.

Új design »»
Melyik licenc

Három Windows 10 licenc típus létezik: kiskereskedelmi, OEM és volumenes.

Licenc »»
Rufus

Program a rendszerek ISO állományának pendrivera írásához.

Rufus »»
Dual Boot

A Windows-t telepíthetjük a Win8.1, Win8, Win7, XP mellé.

Több rendszer »»
USB Jelszó

Jelszó-visszaállító lemez létrehozása Windows 10.

Elfelejtett jelszó »»
Csökkentett Mód

A Biztonságos mód egy speciális Windows indítási mód.

Safe Mode »»
UEFI mód

Ha nincs átkonvertálva a merevlemez, az MBR partíciót törölni kell.

GPT partíció »»
E-mail értesítő

Windows automatikus e-mail értesítő, levélkezelő.

Windows Posta »»
Honlap Licenc

Weboldalak szövegét, tippek, leírások, képeket készítette "webmaster" a Creative Commons Nevezd meg! – Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt. Teljes licenc: Creative Commons. Másolni, terjeszteni, tipp-leírásokat sajátként feltüntetni csak engedéllyel és backlink elhelyezésével lehet.

websablonokresponsive image

Figyelem: Némelyik írás régebbi. Csak saját felelősségre alkalmazható.