OneDrive biztonsági beállításai

Windows tippek & trükkök

OneDrive biztonsági beállításai

»» 06.JUN.2020 / frissítve: ---/

OneDrive biztonsági beállításai: A zsarolóvírus (ransomware) rosszindulatú program, amelyet a számítógépes bűnözők használnak pénzszerzésre, válogatás nélkül támadnak magán személy, vállalat vagy bármilyen szervezet számítógépén található adatot, melyet a saját titkosító programjukkal kódolnak. Támadás esetén két lehetőség marad:

  1. Kifizetni a váltságdíjat.
  2. Formázni a meghajtót, ezzel törölve a zsaroló programot is.

Azonban ezzel törlődnek a féltve őrzött vállalati titkos adatok, családi fotók, videók és minden adat ami tárolva van a számítógépen. Megoldás lehet ha minél hamarabb biztonsági mentést végzünk, majd egy támadás után visszaállítjuk az adatokat.

OneDrive biztonsági mentés

A Redmondi Microsoft csapat a Windows rendszerbe épített lehetőséget kínál arra az esetre, ha támadás érné a számítógépet. A Windows rendszer telepítésekor, vagy ha még nem tettük meg, akkor most mentsük a rendszer fájlokat és saját fájljainkat, dokumentumokat, képeket, videót és mást az ingyenes OneDrive felhő alapú tárolóhelyre.

ingyenes OneDrive felhő alapú tárolóhely

Ingyenes alap méret 5 Gb azonban fizetés ellenében akár 100 Gb, vagy nagyobbat is bérelhetünk. Egy támadás esetén nagy valószínűséggel, a merevlemezt formázhatjuk és az OneDrive tárhelyről az összes adatot veszteség nélkül helyreállíthatjuk, így a nagyobb tárhelyért fizetett bérleti díj is sokkal kevesebbe kerül mint az összes adat elvesztésével és váltságdíj kifizetésével járó veszteség.

Gyors tipp: Bármilyen vírusirtó van telepítve a számítógépre, az internetről jövő fenyegetések ellen mindig gondoskodni kell megfelelő rendszeres biztonsági másolat mentéssel. A bejövő gyanús e-mail küldeményeket, csak akkor nyissuk meg ha biztosak vagyunk a feladó kilétéről.

Tegyük a következőt:

A képernyő bal alsó sarkában a Tálcán kattintsunk a Start Menüre. Majd a Gépház ikonra, a beállítások ablakban a Frissítés és biztonság linkre. Az újabb ablak bal oldali menüjében kattintsunk a Windows biztonság linkre. A biztonsági beállítások ablakban kattintsunk a Vírus- és veszélyforrás- kezelés linkre.

A biztonsági beállítások ablaka

Az újabb megjelent ablakba görgessünk lefelé egészen a Zsarolóprogram elleni védelem beállításai bejegyzéshez.

Zsarolóprogram elleni védelem beállításai

A bejegyzés alatt található OneDrive beállítása gombra kattintva tudjuk elindítani a felhő alapú tárhelyet ahová biztonsági mentést készíthetünk az összes fájlról ami a számítógépen található, követve értelemszerűen az OneDrive program utasításait.

VÉGE

a lap tetejére