Háttérkép beállítása

Használjunk képvetítést

Háttérkép beállítása

2020.OKT.11 / frissítve: ---:
Háttérkép beállítása: A Windows 10 rendszer alap beállításokkal települ, azonban a Redmondi Microsoft csapata, aki a rendszert fejlesztette, lehetőséget ad a saját elképzelésünk szerinti beállítások megváltoztatására, így a testreszabás beállítások lehetővé teszik az asztal háttér kép változtatását is. Arról a személyre szabási beállításról van szó, amely lehet egy kép, vagy akár több, amit diavetítésként folyamatosan, automatikusan cserél a rendszer.

Testre szabhatjuk az eszközeinket

A legnagyobb élmény ha családi képeinket egy mappába gyűjtjük és a diavetítés beállítást választva, ezt a mappát adjuk meg elérési útnak. A beállítás ablakot kétféle módon is megnyithatjuk:

  1. Kattintunk az Asztalon az egér jobb oldali gombjával egy szabad helyre, majd a megjelent egérmenüben kattintsunk az egér bal oldali gombjával a Személyreszabás linkre. Vagy:
  2. Kattintsunk a Tálcán, a baloldali sarokban, alul a Start Menü Windows -Logo ikonjára, majd a Gépház linkre, majd a megjelent beállítások ablakba kattintsunk a Személyre szabás linkre.

Gyors tipp: Nem kell minden képet beállítani, a Windows rendszer automatikusan megtalálja a következő képet a megadott mappából.

Ha képet szeretnénk használni háttérként, válasszuk a „Kép” lehetőséget a „Háttér” legördülő menüből. Csakúgy, mint a korábbi verziókban, a Windows 10 rendszerhez is tartozik néhány alap kép, amelyek közül választhatunk, vagy kattinthatunk a „Tallózás” gombra, és kereshetünk saját képet.

Kép illesztési mód beállítása

Miután kiválasztottunk egy képet, vagy diavetítés esetén egy mappát, ami több képet tartalmaz, kiválaszthatjuk, hogy a kép hogyan illeszkedjék az asztalra. Vagy kitölti a képernyőt, vagy asztalhoz illeszti, nyújtja, csempézi stb.

Kontrasztos megjelenítés

Ha eltérő színeket, úgynevezett kontrasztos színeket szeretnénk látni, ami jobban láthatóvá tenné a szöveget és az alkalmazásokat, kattintsunk a -Kapcsolódó beállítások- bejegyzés alatti Kontrasztos megjelenítési beállítások linkre. Egy ablak jelenik meg ahol ezt az opciót bekapcsolhatjuk. Állítsuk a csúszkát "Ki" állásból, a Be állásba és a rendszer egy pillanat alatt átállítja a színeket.

További témák beszerzése a Microsoft Store-ban

Természetesen van lehetőség sötétebb és világosabb kontraszt beállításra, ha a kontrasztos megjelenítés bekapcsolás után kattintunk a "Témaválasztás" bejegyzés alatti kis lefelé mutató nyílra és a legördülő menüből a megfelelőt választjuk.

VÉGE

Windows gyorsítás

A műveletek után azonnal érezni a gép gyorsulását és teljesítmény növelését.

Gyorsítás »»
Windows telepítés

Egyszerűbb egy friss OS-t beállítani, mint egy régi, rosszul működő Windows rendszert foltozni.

Tiszta telepítés »»
Háttérképek

Xp, Vista, Win7, 8, 8.1, 10, Android, Linux, HD háttérképek. Ingyen.

HD képek »»
Ingyenes websablon

Üzleti célra is ingyenes, minden képernyőhöz igazodó websablonok.

Új design »»
Melyik licenc

Három Windows 10 licenc típus létezik: kiskereskedelmi, OEM és volumenes.

Licenc »»
Rufus

Program a rendszerek ISO állományának pendrivera írásához.

Rufus »»
Dual Boot

A Windows-t telepíthetjük a Win8.1, Win8, Win7, XP mellé.

Több rendszer »»
USB Jelszó

Jelszó-visszaállító lemez létrehozása Windows 10.

Elfelejtett jelszó »»
Csökkentett Mód

A Biztonságos mód egy speciális Windows indítási mód.

Safe Mode »»
Honlap Licenc

Weboldalak szövegét, tippek, leírások, képeket készítette "webmaster" a Creative Commons Nevezd meg! – Ne változtasd! 2.5 Magyarország Licenc alatt. Teljes licenc: Creative Commons. Másolni, terjeszteni, tipp-leírásokat sajátként feltüntetni csak engedéllyel és backlink elhelyezésével lehet.

websablonokresponsive image

Figyelem: Némelyik írás régebbi. Csak saját felelősségre alkalmazható.