Bing Wallpaper alkalmazás használata

»» 2021.DEC.20 / frissítve: ---

Bing Wallpaper alkalmazás használata

Az Internet Explorer támogatása 2022. június 15-én megszűnt, helyette a Microsoft a 2015-ben bemutatott Edge nevű helyettesítő böngészőt ajánlja, amely a fejlett funkciók mellett, minden nap új, szebbnél szebb természet háttérképet jelenít meg, hasonlóan a Windows rendszer indulási képernyőjén látható funkcióhoz.


Windows hírek és tippek

Windows Blog-hírek

windows 10 ISO és frissítések letöltése

Windows 10 frissítések

windows 11 ISO és frissítések letöltése

Windows 11 frissítések


Mind a két alkalmazás hasonlóan működik, azonban a Bing Wallpaper programot külön is telepíthetjük, ami gyönyörű képek gyűjteményét tartalmazza a világ minden tájáról. A Windows beépített alkalmazásához hasonlóan, minden nap új képet láthatunk az Asztalon.

Gyors tipp: Alkalmazható az Internet Explorer 11, a Microsoft Edge 74-es vagy újabb verziójára, valamint a Chrome-ra és a Firefoxra.

Jó tudni:

A.) – A Bing Wallpaper alkalmazás az aktuális felhasználó C:\Users\ felhasználónév \AppData \Local \Microsoft \BingWallpaperApp mappájába települ. A képek pedig a WPImages mappában kerülnek tárolásra.

(A fent található felhasználónév alatt mindenki a saját gép nevét írja be (ebben a példában: János János), amit telepítéskor megadott).

B.) – Az AppData rejtett mappa, ezért ha látni akarjuk a tartalmát és a képeket, először láthatóvá kell tenni.

(Nyissunk meg egy mappát, majd kattintsunk a felső menüsorban található Megtekintés gombra, majd a megjelent egérmenüben kattintsunk alul a Megjelenítés gombra, végül, az újabb egérmenüben kattintsunk a Rejtett elemek linkre. Ezután láthatóvá válnak a rejtett mappák).

Rejtett elemek

Fogjunk bele:

Ha használni akarjuk a Bing Wallpaper alkalmazást az asztal hátterének naponta történő automatikus megváltoztatásához a Windows 11 rendszerben, tegyük a következőt:

1.) – Kattintsunk a következő linkre a Bing Wallpaper weboldal megnyitásához. Kattintsunk a weboldal felső részén látható, Get the app linkre, ahonnan letölti a rendszer az alkalmazást (megjegyzés: lejjebb görgetve több letöltés gombot is találunk).

Bing Wallpaper weboldal

2.) – Kattintsunk a letöltött BingWallpaper.exe program ikonjára és futtassuk a telepítőfájlt.

3.) – Telepítés közben töröljük a jelölést a Bing beállítása kezdőlapomként jelölő négyzetet, és a Bing beállítása alapértelmezett keresőszolgáltatóként opciókat (ha kéri), ha csak a napi Bing-képeket szeretnénk asztali háttérképként használni, végül kattintsunk a Telepítés most gombra.

4.) – Kattintsunk a Befejezés gombra, ha a Bing Wallpaper alkalmazás telepítése befejeződött. Az asztal háttere automatikusan az aktuális napi Bing-képre változik.

Telepítés most gomb

A.) – Most már rákattinthatunk a Bing Wallpaper értesítési ikonjára a tálcán.

B.) – Az értesítő ablak felső sorában, megtudhatjuk, honnan származik a kép.

C.) – Kattintsunk a bal < és jobb > nyílra a Háttérkép módosítása lehetőséghez a Bingen nemrégiben bemutatott képek böngészéséhez.

Háttérkép módosítása

A Bing Wallpaper app eltávolítása:

A programnak nincs saját eltávolító funkciója, ezért használjuk a Windows rendszerbe integrált eltávolítás opciót. Nyomjuk meg egyszerre a Windows -Logo + R gombokat a billentyűzeten, majd a megjelent futtatás ablak kereső mezőbe írjuk be a control panel parancsot. A megjelent Vezérlőpult ablakába kattintsunk a Programok linkre (vagy: Programok és szolgáltatások).

Programok és szolgáltatások

A megjelent újabb ablakban kattintsunk az egér jobb oldali gombjával a Bing Wallpaper program nevére, majd a felbukkant egérmenüben válasszuk a Eltávolítás gombot, majd kövessük az utasításokat a végleges törléshez.

Eltávolítás gomb

VÉGE