MacOS téma, "bőr" Windowsra

»» 2024.JAN.20 / frissítve: ---

MacOS téma, "bőr" Windowsra:

Ha teljes MacOS kinézetet, úgynevezett "bőrt" (angolul: skin) telepítenénk a Windows rendszerre, az ingyenes "Rainmeter" program kiváló választás lehet. Az alábbi linken megnézhetünk egy videót, alatta pedig több linket találunk, ahol segítség, tipp és még több leírás van, és megtudhatjuk hogyan cserélhetjük le a Windows kinézetet (bőrt) a "Rainmeter" segítségével.

YouTube Rainmeter videó...


Windows hírek és tippek

Windows Blog-hírek

windows 10 ISO és frissítések letöltése

Windows 10 frissítések

windows 11 ISO és frissítések letöltése

Windows 11 frissítések

Mi az a Rainmeter?

Egy ingyenes, nyílt forráskódú alkalmazás Windows rendszert futtató számítógépek számára, és lehetővé teszi a skinek asztali futtatását. Számtalan ingyenes és fizetős előre elkészített "skin" található az interneten, amit mások szerkesztettek, és a program segítségével cserélhetjük ahányszor akarjuk.

Gyors Tipp: Mivel úgynevezett "open source", azaz nyílt forráskóddal rendelkezik a program, segítségével akár magunk is átszerkeszthetjük ezeket a bőröket a magunk ízlése szerint, majd megoszthatjuk a baráti körben.

Első lépés:

Töltsük le a Rainmeter programot (magyarul: Esőmérő), majd telepítsük a számítógépre. Ez egy nyílt forráskódú szoftver, amit ingyenesen terjesztenek a GNU GPL v2 licenc feltételei szerint.

Itt letölhető...

Második lépés:

Telepítés után azonnal megjelenik egy beállítási lehetőséget tartalmazó kis ablak az asztal jobb oldalán (vagy a jobb, felső sarokban), ahol rákattintva az egér jobb oldali gombjával, a megjelent egérmenüben megtalálható a Beállítások gomb, ahol egyéb funkciókat is hozzáadhatunk. Ezzel egy időben az asztal közepén, jól látható helyen, megjelent egy információt tartalmazó kis ablak, ahol több link található, melyek elvezetnek a program honlapjára, ahol további leírást és segítséget találunk, ha rákkattintunk az asztalon a Getting Started linkre.

Megjegyzés: A jobb oldali oszlopban kijelzi a processzor (CPU) és alatta a memória (RAM) használatot valós időben, amiből következtethetünk az éppen használt program terhelését a számítógépre.

kijelzi a processzor használatot

A programot megnyithatjuk bármikor (ha bezártuk), ha rákkatintunk az egér bal oldali gombjával a tálcán a "Rejtett ikonok megjelenítése", kis felfelé mutató nyílra, majd a kis tálca menüben kattintunk a "Rainmeter" ikonra.

Rainmeter ikon megjelenítése

Saját készítésű skin:

Az alábbi linkre kattintva, az adott weboldalon található leírás segítségével megtanulhatunk elkészíteni egy saját Windows kinézetű "bőrt" (angolul: skin).

Saját "skin" készítése...

Mások által készített kész "bőr" (skin):

Ha kész skin kellene, amit a fent található link alatt megtanult módon saját ízlésünk szerint módosítanánk (vagy egyszerűen csak használnánk módosítás nélkül), az alábbi weboldalon nagyon sokat találunk.

Kész "skin" letöltése...

Cold 1.0 téli háttérkép és "skin":

Az alábbi linkre kattintva ezt a gyönyörű télies kész "bőrt" is letölthetjük teljesen ingyen, ha tetszik (az adott weboldalon olvassuk el a használati feltételeket) majd a Rainmeter programmal azonnal lecserélhetjük a megszokott Windows kinézetet.

A Cold 1.0 kész "skin" letöltése...

Rainmeter télies kész bőr

Kép forrása: https://rainmeterui.com/skin/cold-1-0/

VÉGE