Windows 11 Insider visszaállítása alapértelmezettre

Windows tippek & trükkök

Windows 11 Insider visszaállítása alapértelmezettre

»» 2021.SZEPT.04 / frissítve: ---/

Windows 11 Insider visszaállítása alapértelmezettre: A Microsoft bejelentette, hogy minden nem támogatott eszközt 2021.aug.28-tól (számítógép, laptop) letilt a fejlesztői frissítési csatornából (Windows Insider). A Microsoft a kezdetektől figyelmeztetett erre, hogy ha az eszköz, amin a Windows 11-et tesztelik nem felel meg a minimális követelményeknek, vagyis nem támogatja a biztonságos TPM 2.0-át, akkor csak a Windows Insider programban vehet részt a tesztelésben, és csak a rendszer megjelenéséig.


Mivel eljött az idő, és a Dev csatorna most átkerül a következő rs_prerelease ágra, azaz a végleges fázisba, a nem kompatibilis számítógépet használó tesztelők tovább már nem kapnak frissítéseket. A Microsoft felajánlja a tesztelő bennfenteseknek (Windows Insider), hogy térjenek vissza a Windows 10 rendszerhez, mivel az eszköz nem felel meg a Windows 11 minimális követelményeinek.

Röviden:

Az újabb verzióval rendelkező Windows 11 rendszer frissítéseket csak a fennmaradó tesztelők 20-30% fogja elérni, mivel a Windows 11 továbbra is TPM 2.0 chipet, Secure Boot támogatást és 8. generációs Intel processzort vagy újabbat, vagy AMD Ryzen 2000 vagy újabbat igényel.

A Microsoft a modern kor követelményeinek megfelelő minimális rendszerkövetelményeire hivatkozva a biztonsági, megbízhatósági és kompatibilitási problémák kiküszöbölésére vezette be ezeket a szigorú feltételeket. Ha a számítógép nem felel meg, a Microsoft azt javasolja, hogy használjuk a Windows 10 rendszert, amelyet 2025 októberéig támogatnak.

Gyors tipp: A Microsoft nemrég hozzáadott néhány 7. generációs Intel processzort a támogatott hardverek listájához, ezért előfordul, hogy ezekkel a processzorokkal felszerelt számítógépekre is telepíthető a Windows 11.


Trükk a Windows 11 Insider tovább használatára:

Ha a fent említett probléma jelentkezik, nem lehet többé visszatérni a tesztprogramba további frissítések megszerzéséhez, de az utolsó Windows 11 frissített verziót még használhatjuk, azonban az internetes támadások (vagy rendszerhiba) miatt védtelenek leszünk. Még a Béta csatornát sem lehet kiválasztani, mivel egyszerűen a Microsoft letiltotta végleg a megfelelő beállítást.

Ha tesztelés céljából telepítve van a számítógépre a Windows 11 rendszer, azonban a fent említett probléma miatt a Microsoft letiltott a további frissítések fogadásáról, egy kis trükkel még elérhetjük az újabb frissítéseket, mindaddig, amíg a Microsoft meg nem találja az ellenszert ennek a trükknek a letiltására is.


A Windows Insider Program visszaállítása az alapértelmezett beállításokra:

A GitHub weboldalon (a Microsoft-hoz tartozik) egy "abbodi1406" felhasználó egy scriptet tett közzé, amit OfflineInsiderEnroll segédprogramnak nevezett el, amely feloldja a Microsoft Windows 11 Insider tiltást a regisztrációs adatbázis felülírásával, új bejegyzéseket adva hozzá, így továbbra is fogadhatunk frissítéseket a Windows 11 rendszer tesztelésére.

Az OfflineInsiderEnroll segédprogram kihasználja a dokumentálatlan Windows Insider programbeállításokat, azokat a funkciókat teszi láthatóvá, azaz elérhetővé, amelyeket a Microsoft letiltott.


Figyelmeztetés:

Fontos! Maga a szkript tesztelt és teljesen biztonságos, azonban mindenki az OfflineInsiderEnroll segédprogramot csak saját felelősségére és kockázatára használja. Erősen ajánlott a használata előtt a számítógépről minden fontos adatot egy külső meghajtóra menteni, és rendszer-visszaállítási pontot készíteni. Nincs semmilyen garancia, hogy a fejlesztések miatt a jövőben is megfelelően működik a nem támogatott eszközökön.

Gyors tipp: Ha a számítógép csak teszt szempontjából van használatban, nem tárolunk más adatot, kockázat nélkül használható a segédprogram. Legfeljebb újratelepítjük ha rosszul sikerül.


A trükk:

1.) Az OfflineInsiderEnroll 2.0.5 script letöltése ezen a linken...

OfflineInsiderEnroll-2.5.0 letöltése

2.) Letöltés után csomagoljuk ki a ZIP tömörített fájt egy külön mappába, vagy az Asztalra.

3.) Futtassuk az OfflineInsiderEnroll.cmd parancsfájlt rendszergazdaként (kattintsunk a jobb egérgombbal a parancsfájlra és a felbukkanó egérmenüben válasszuk a "Futtatás rendszergazaként" linket).

A megjelent parancssori ablakba válasszuk ki a felkínált csatornát (azaz válasszunk egy számot, melyik műveletet akarjuk elvégezni):

  1. Írjuk be az 1 számot a fejlesztői csatornához (Windows Insiders) való visszatéréshez.
  2. A béta csatornára való visszatéréshez adjuk meg a 2 -es számot.
  3. A Release Preview (előnézeti) csatornához adjuk meg a 3 -as számot.
  4. Ha választottunk nyomjuk meg az Enter gombot a billentyűzeten.
  5. Indítsuk újra a számítógépet.

Futtassuk az OfflineInsiderEnroll.cmd parancsfájlt rendszergazdaként


Figyelmeztetések:

Ha új összeállításokat telepítünk a fejlesztői csatornáról, akkor minden frissítéskor megjelenik egy figyelmeztető ablak, amely tájékoztatja a felhasználót az új operációs rendszerrel való inkompatibilitásáról. Ebben az esetben minden alkalommal a következőket kell tenni:

1.) Kattintsunk az asztalon Ez a gép (Sajátgép) ikonra, majd az Eszközök és meghajtók ablakba a Helyi lemez (C:) meghajtóra. Az újabb megjelent ablakba kattintsunk a legfelül található menüsorban a Nézet gombra, majd az újabb ablakban pipáljuk be a Rejtett elemek előtti rádiógombot.

pipáljuk be a Rejtett elemek előtti rádiógombot

2.) Ha regisztráltunk a Windows Insiders programba, megjelenik a $WINDOWS.~BT mappa a C:\ meghajtón.

3.) Kattintsunk a fenti mappára, majd keressük meg a \Sources\ mappát és kattintsunk rá az egér baloldali gombjával a megnyitáshoz.

4.) Megnyitás után a Fájlkezelő (Windows Explorer) ablakba, felül a címkeresőbe, írjuk be az appraiserres.dll parancsot a fájl megnyitásához. Ez a fájl a /Sources/ mappában két helyen, két külön mappában is megtalálható, ezért keressük meg és töröljük mind a kettőt.

írjuk be az appraiserres.dll parancsot

- Kész az első lépés.

5.) Térjünk vissza és kattintsunk a Windows Update frissítés gombra (START/GÉPHÁZ/WINDOWS UPDATE).

Itt azt fogjuk látni, hogy a frissítési folyamat a szokásos módon van beállítva.


VÉGE

a lap tetejére