Hirdetések és reklámok tiltása

»» 2021.DEC.23 / frissítve: ---/

Hirdetések és reklámok tiltása

A hirdetések és reklámok a Microsoft Windows 11 telepítése után, vagy a harmadik féltől származó programok telepítése után jelennek meg.


Windows hírek és tippek
Windows Blog-hírek
windows 10 ISO és frissítések letöltése
Windows 10 frissítések
windows 11 ISO és frissítések letöltése
Windows 11 frissítések

Windows rendszerOlvasd el ezt is: Következő rész: Értesítések és üzenetek tiltása...

A reklámok, a tálca jobb alsó sarkában, az adott programhoz tartozó többlet szolgáltatások és vásárlási kínálatokat tartalmazó ablakok formájában jelennek meg, amelyek tönkreteszik a Windows 11 élményét.

reklámok

A hirdetések és reklámok blokkolása leírás több részből áll. Kattinthatunk arra a linkre, amelyik jobban érdekel:

1.) – ELSŐ RÉSZ: Töröljük a hirdetést megjelenítő programot...

2.) – MÁSODIK RÉSZ: Microsoft reklámok tiltása a Fájlkezelőben...

3.) – HARMADIK RÉSZ: A „Get Office” alkalmazás törlése...

4.) – NEGYEDIK RÉSZ: Értesítések beállításai, tiltásai...

Gyors tipp: A Windows rendszerben az előugró ablakokat általában az úgynevezett számítógépes bloatware okozza, ami szükségtelen szolgáltatást kínál, vagy arra kér, hogy regisztráljunk, amely nemcsak a merevlemezt használja, hanem néha nehezebbé és bosszantóbbá is teszi a számítógép használatát.

Fogjunk bele:

A Microsoft egyéb alkalmazásaira (nem a Windows rendszerre) és a harmadik féltől származó programokra vonatkozik. Ha egy idő után bosszantóvá válnak a tálcán megjelenő hirdetések – reklámok, tegyük a következőt:


1.) – ELSŐ RÉSZ: Töröljük a hirdetést megjelenítő programot.

A.) – Töröljük ha nincs szükség a programra:

Ha biztosak vagyunk benne, hogy nincs szükség egy adott programra, töröljük azt. Nyomjuk meg egyszerre a Windows -Logo + I gombokat a billentyűzeten.

Windows -Logo + I gombok

A baloldali menüsorban kattintsunk az „Alkalmazások" linkre. A következő ablakban kattintsunk a legfelül található „Alkalmazások és szolgáltatások" opcióra.

Alkalmazások

A következő ablakban görgessünk lefelé, amíg megtaláljuk az adott programot, amelyiket törölni szeretnénk. Kattintsunk a program neve után (jobb oldalt) található három pontra az egér bal oldali gombjával. A legördülő menüben kattintsunk az „Eltávolítás" gombra, majd kövessük az eltávolítási utasításokat. Kész. A Windows beépített eltávolítási funkciója törli a kiválasztott alkalmazást, ezzel megszűnnek a zavaró reklámok és értesítések, amelyeket a program okozott.

Alkalmazás eltávolítás

B.) – Ne töröljük ha szükség van a programra:

A mindennapos, vagy sűrűn használt programot nem törölhetjük, de letilthatjuk, vagy legalább korlátozhatjuk a Gépházban (Beállítások) az állandó felbukkanó ablakban megjelenő hirdetéseket, ezért érdemes lehet ezt a beállítást is kikapcsolni.

Nyomjuk meg egyszerre a Windows -Logo + I gombokat a billentyűzeten.

Windows -Logo + I gombok

A megjelent Gépház ablakban (Beállítások) kattintsunk az Adatvédelem és biztonság linkre. A következő abblakban, kicsit lejjebb, a „Windows engedélyek" bejegyzés alatt kattintsunk az "Általános" linkre.

Adatvédelem és biztonság

A megjelent újabb ablakban húzzuk a csúszkát a „KI" állásba (legfelső opció) a „Személyre szabott hirdetések engedélyezése az alkalmazások számára a hirdetési azonosítóm használatával" bejegyzésben.

hirdetési azonosító

Gyors tipp: Ezt a beállítást a Windows 11 telepítése közben is ki lehet választani, ezért ha nem engedélyeztük a hirdetések megjelenítését telepítéskor, ez a művelet már kikapcsolt állapotban van.


2.) – MÁSODIK RÉSZ: Microsoft reklámok tiltása a Fájlkezelőben.

Az OneDrive és a Microsoft 365 fájlszinkronizálási szolgáltatás értesítéseire és hirdetéseire vonatkozik.

Bármelyik Windows verzióban időnként jól láthatóan megjelenhetnek a szinkronizálási szolgáltatói értesítések, amelyek a kapcsolódó Microsoft-termékeket, a Microsoft OneDrive-ot vagy az Office 365-öt hirdetik. A felhasználók választhatnak a felbukkanó értesítő ablakban a „Később”, vagy egy másik a „Bejelentkezés” gomb megnyomása közt, a hirdetés figyelmen kívül hagyásához, vagy azonnali kipróbáláshoz.

Microsoft Office

Ha nem szeretnénk további reklámokat látni a Microsoft termékiről, tegyük a következőt:

Nyomjuk meg egyszerre a Windows -Logo + E gombokat a billentyűzeten a Fájlkezelő (File Explorer) ablak megnyitásához.

Futtatás ablak megnyitása

A.) – A megjelent mappában kattintsunk a legfelső menüsorban található három pontra (Beállítások).

B.) – A legördülő menüben kattintsunk a „Beállítások" gombra.

C.) – A megjelent Mappabeállítások ablakban kattintsunk a „Nézet" fülre, a legfelső menüsorban.

D.) – A megjelent ablakban a „Speciális beállítások" bejegyzésben görgessünk lejjebb a „Szinkronizálási szolgáltató értesítéseinek mutatása" lehetőségig, és töröljük az előtte található jelölőnégyzetet. Végül kattintsunk az „Alkalmaz" majd az „OK" gombokra.

Speciális beállítások

Gyors tipp: Ha a jelölőnégyzet nincs bepipálva, ennek ellenére mégis megjelennek bizonyos hirdetések, azt jelenti, hogy a számítógép rosszindulatú programmal fertőzött, amely célzottan jelenít meg hirdetéseket. Futtassuk a víruskereső programot a felderítésére.


3.) – HARMADIK RÉSZ: A „Get Office” alkalmazás törlése.

A Windows 11 tartalmaz egy „Get Office” alkalmazást, amely értesítést küld, hogy letölthető az Office 365. Azonban ez csak próbaverzió, ami mindössze egy hónapig használható, utána meg kell vásárolni a további használathoz.

A Start menüben találhatjuk a „Get Office” alkalmazást. Kattintsunk a tálcán található Windows -Logo ikonra a Kezdőképernyő megjelenítéséhez, ahol már látható is a piros színű Office ikon. Kattintsunk rá az egér jobb oldali gombjával és a megjelent egérmenüben egyszerűen kattintsunk az egér bal oldali gombjával az „Eltávolítás" opcióra.

Get Office eltávolítás

Gyors tipp: Egy későbbi Windows 11 frissítés megjelenése estén, ha a Microsoft ezt a funkciót is frissíti, újból megjelenhet a „Get Office” alkalmazás. A már leírtak alapján lehet eltávolítani.

Végül:

Természetesen az alkalmazásokat programozók és mérnökök készítik, akik értenek hozzá, hogyan jeleníthető meg a hirdetés vagy reklám, ezzel könnyen megkerülve minden felhasználói beállítást, tiltást és blokkolást. Ha a fent leírt módszerek ellenére újabb reklám ablakok bukkannak fel, tájékozódjunk az interneten ha van újabb blokkolási lehetőség.

VÉGE