Értesítések és üzenetek tiltása

»» 2021.DEC.27 / frissítve: ---

Értesítések és üzenetek tiltása

Az értesítések általában a rendszer biztonsági állapotáról adnak tájékoztatást, amit a Gépházban (Beállítások) ablakban kapcsolhatunk ki vagy engedélyezhetünk, attól függően, hogy szeretnénk látni előugró ablakokat vagy sem.


Windows hírek és tippek

Windows Blog-hírek

windows 10 ISO és frissítések letöltése

Windows 10 frissítések

windows 11 ISO és frissítések letöltése

Windows 11 frissítések


Előző rész: Hirdetések és reklámok tiltása...

Az értesítések általában a rendszer biztonsági állapotáról adnak tájékoztatást, amit a Gépházban (Beállítások) ablakban kapcsolhatunk ki vagy engedélyezhetünk, attól függően, hogy szeretnénk látni előugró ablakokat vagy sem.

üzenetek

Gyors tipp: Ritkán okozza rosszindulatú program, mivel ezek célja éppen a rejtőzködés, azonban a felugró ablakok nemcsak a merevlemezt használják, hanem néha nehezebbé és bosszantóbbá is teszik a számítógép használatát.

Fogjunk bele:

A Microsoft Windows rendszerre és a harmadik féltől származó programokra vonatkozik. Ha egy idő után bosszantóvá válnak a tálca jobb oldalán megjelenő értesítések, tegyük a következőt:


1.) – ELSŐ RÉSZ: Értesítések beállításai, tiltásai.

Nyomjuk meg egyszerre a Windows Logo + I gombokat a billentyűzeten.

Windows -Logo + I gombok

Kattintsunk a kis csengő ikont tartalmazó „Értesítések” linkre.

Értesítések

Az újabb ablakban található csúszkát húzzuk a „Ki” állásba, ha nem így lenne.

csúszka Ki állásba

Ugyan ebben az ablakban görgessünk lejjebb, és töröljük a jelet a „Tippek és javaslatok a Windows használatakor” jelölőnégyzetből.

Tippek és javaslatok

Gyors tipp: USB eszköz (pendrive, külső merevlemez) leválasztása esetén hiba üzenet jelenhet meg, hogy a rendszer nem tudta leállítani megfelelően. Ha a szolgáltatás kikapcsolt állapotban van, erről nem tud értesítést küldeni a rendszer.

2.) – MÁSODIK RÉSZ: Kapcsoljuk be az USB értesítéseket.

Figyelem: Ha más értesítés nem fontos, kikapcsolhatjuk mind, azonban az USB eszköz csatlakoztatása vagy leválasztása esetén létfontosságú lehet ha időben értesülünk egy esetlegesen bekövetkezett hibáról, ezért ha mindent kikapcsoltunk ezt az egyet kapcsoljuk vissza. Kétféle módon kapcsolhatjuk be az USB eszközre vonatkozó értesítéseket:

A.) – Kapcsoljuk be az USB értesítéseket a Gépházban.

Nyomjuk meg egyszerre a Windows Logo + I gombokat a billentyűzeten.

Windows -Logo + I gombok

A megjelent Gépház ablakba kattintsunk a baloldali menüsorban található „Bluetooth és eszközök” linkre. A következő ablakban görgessünk lejjebb, majd kattintsunk az ablak alján található „USB” linkre.

Bluetooth és eszközök

A következő ablakban a „Kapcsolatértesítések” lehetőségnél húzzuk a csúszkát a „Be” állásba, ha kikapcsolt állapotban van. Ezután mindig megjelenik az értesítés a tálca jobb alsó sarkában, ha biztonságos vagy nem, az USB eszköz leválasztása az USB portból.

Kapcsolatértesítések

B.) – Kapcsoljuk be az USB értesítéseket a regisztrációs adatbázisban.

Kapcsoljuk be vagy ki az USB-értesítéseket a Windows 11 rendszerben a beállításjegyzék használatával. Tegyük a következőt:

Nyomjuk meg egyszerre a Windows -Logo + R gombokat a billentyűzeten.

Windows -Logo + R gombok

A megjelent Futtatás ablak kereső mezőbe írjuk be a „regedit” parancsot, majd nyomjuk meg az „Enter” billentyűt.

regedit parancs

A regisztrációs adatbázis ablakban keressük meg a HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\Microsoft\ Shell\USB bejegyzést. Az USB bejegyzésre kattintva megjelent a „NotifyOnUsbErrors” bejegyzés.

NotifyOnUsbErrors

Kattintsunk az egér jobb oldali gombjával a bejegyzésre, majd a kis egérmenüben kattintsunk az egér bal oldali gombjával a „Módosítás” gombra. Az újabb kis ablakban változtassuk meg az értéket 1-re ha látni akarjuk az USB eszközre vonatkozó értesítéseket, vagy írjunk be 0-t (nulla), ha nem akarunk kapni értesítéseket.

Fogjunk bele:

Ha nem akarunk a regisztrációs adatbázisban turkálni, vagy bonyolultnak tűnik a leírás, egyszerűen töltsük le az alábbi link alól a kész fájlt, amely egy kattintásra elvégzi a fent leírt kézi műveletet.

1.) – USB-értesítéseket bekapcsoló fájl letöltése (értesítések megjelenitése): On-NotifyUsbErrors.reg...

2.) – USB-értesítéseket kikapcsoló fájl letöltése (értesítések elrejtése): Off-NotifyUsbErrors.reg...

Letöltés után kattintsunk a fájlra. Figyelmeztető ablak (vagy ablakok) jelennek meg, amelyben rákérdez a rendszer, hogy valóban hozzá akarjuk adni a bejegyzés az adatbázishoz? Kattintsunk az „OK” gombra.


3.) – HARMADIK RÉSZ: Állítsuk be, mikor ne zavarjanak az értesítések.

Ha nem akarjuk letiltani az előugró értesítéseket, beállíthatjuk, hogy csak bizonyos időszakban értesítsen (pl. játék közben, fontos dokumentum szerkesztése közben ne zavarjon). Tegyük a következőt:

Nyomjuk meg egyszerre a Windows Logo + I gombokat a billentyűzeten.

Windows -Logo + I gombok

A megjelent Gépház ablakban (Beállítások) kattintsunk a „Fókuszsegéd” linkre. A megjelent ablakban kattintsunk a Fókuszsegéd opció jobb oldalán található lefelé mutató nyílra.

Fókuszsegéd

Kattintás hatására a legördülő ablakban több értesítési lehetőség közül választhatunk (kikapcsolás, prioritás, riasztás). Olvassuk el figyelmesen mindegyiket, és jelöljük be a nekünk legkényelmesebb megoldást. Én a Csak riasztások előtti rádió gombot jelöltem be, így a többi értesítés nem jelent meg.

riasztások

Ha ennél több lehetőséget szeretnénk beállítani, görgessünk lejjebb ugyan ebben az ablakban, az „Automatikus szabályok” bejegyzésig (a fenti képen látható), és jelöljük be azt az időpontot, amikor szeretnénk, hogy a Fókuszsegéd bekapcsoljon és értesítéseket küldjön. Ha nem szeretnénk, hogy a Fókuszsegéd bekapcsoljon, állítsunk minden csúszkát „KI” állásba.

Gyors tipp: Használat közben, vagy frissítés közben keletkezett hibák értesítései is letiltásra kerülnek ha mindent kikapcsolunk, így egy estleges rendszerhiba esetén nem tudunk időben közbelépni, és nem tudjuk mi okozta a hibát.

VÉGE