E-mail értesítő Windows 11 Posta

»» 2021.NOV.29 / frissítve: ---

E-mail értesítő Windows 11 Posta

Kényelmes, automatikus e-mail értesítő és elektronikus levélkezelő szolgáltatás. Amint felvettük bármelyik e-mail fiókunkat a Windows 11 Posta appba, a Windows rendszerbe épített levelezés funkció elvégzi helyettünk a postafiók ellenőrzését és azonnal értesítést küld automatikusan az e-mailek kezelésekor.


Windows hírek és tippek

Windows Blog-hírek

windows 10 ISO és frissítések letöltése

Windows 10 frissítések

windows 11 ISO és frissítések letöltése

Windows 11 frissítések


Gyors tipp: A Windows 11 beépített Mail alkalmazásával a hozzáadott mail fiókokat összekapcsolhatjuk, és egyesíthetünk több e-mail fiókot, például a Yahoo-t, a G-mailt és más fiókokat.

A Windows 11 rendszer Mail, azaz Posta szolgáltatás használatának leírása több részből áll. Kattinthatunk arra a linkre, amelyik jobban érdekel:

1.) – ELSŐ RÉSZ: Új fiók hozzáadása...

2.) – MÁSODIK RÉSZ: További fiókok hozzáadása...

3.) – HARMADIK RÉSZ: Fiók vagy több fiók törlése...

4.) – NEGYEDIK RÉSZ: Levél szemét és Értesítő bekapcsolása...

5.) – ÖTÖDIK RÉSZ: Személyre szabás, saját háttérképpel...

6.) – HATODIK RÉSZ: Hibajelenség és javítás...


1.) – ELSŐ RÉSZ: Új fiók hozzáadása.

A.) – Kattintsunk a tálcán található Windows -Logó ikonra.

B.) – A megjelent ablakba kattintsunk a Posta (kék levél) ikonra.

C.) – A megjelent Fiókok felvétele ablakban, kattintsunk a Másik fiók POP, IMAP linkre.

Új fiók hozzáadása

D.) – Az újabb megjelent ablakba írjuk be az e-mail-címet és adjuk meg a hozzá tartozó jelszót. A középső sorba írjunk be egy nevet (pl. János vagy Kati). Ez a név automatikusan hozzáadódik majd az elküldendő üzenet alatt. Végül kattintsunk a Bejelentkezés gombra.

Bejelentkezés gomb

E.) – Az e-mail-cím ellenőrzése után megváltozik az ablak tartalma a jobb oldali részen, ahol megjelennek az email fiókban található üzenetek.

email fiók

2.) – MÁSODIK RÉSZ: További fiókok hozzáadása.

A.) – A fenti módszer szerint nyissuk meg az üzenetküldő szolgáltatás ablakát (Windows -Logó/kék boríték ikon), majd az ablak jobb oldalán, alul, kattintsunk a Beállítások ikonra (kis fogaskerék ikon).

B.) – A Posta alkalmazás ablakában, jobb oldalon, megjelenik egy újabb beállítási lehetőségeket biztosító panel. Kattintsunk, a legfelül található Fiókok kezelése linkre.

Fiókok kezelése

C.) – Kattintsunk, a legalul található + Fiók hozzáadása linkre.

Fiók hozzáadása

D.) – Újabb ablak jelenik meg. Kattintsunk a Másik fiók POP, IMAP linkre.

Másik fiók

E.) – Az újabb ablakba írjuk be az e-mail-címet és adjuk meg a hozzá tartozó jelszót. A középső sorba írjunk be egy nevet (pl. János vagy Kati). Ez a név automatikusan hozzáadódik majd az elküldendő üzenet alatt. Végül kattintsunk a Bejelentkezés gombra.

Bejelentkezés gomb

F.) – Az elkészített első fiók alatt megjelent az új fiók.

új fiók

3.) – HARMADIK RÉSZ: Fiók vagy több fiók törlése.

A.) – A fenti módszer szerint nyissuk meg az üzenetküldő szolgáltatás ablakát (Windows -Logó/kék boríték ikon), majd az ablak jobb oldalán, alul, kattintsunk a Beállítások ikonra (kis fogaskerék ikon).

B.) – A Posta alkalmazás ablakában, jobb oldalon, megjelenik egy újabb beállítási lehetőségeket biztosító panel. Kattintsunk, a legfelül található Fiókok kezelése linkre.

Posta alkalmazás ablak

C.) – Az újabb ablakban válasszuk ki azt a fiókot amelyiket törölni szeretnénk, a jobb oldali sávban.

D.) – Kattintsunk a legalul található Fiók törlése linkre az újabb ablakban, majd a törlés megerősítéséhez kattintsunk a Mentés gombra. Semmilyen más gombra ne kattintsunk.

fiók törlése

A törlést egy pillanat alatt elvégzi. Más teendő nincs. Újabb levelezési fiók törléséhez ugyanígy kell eljárni.


4.) – NEGYEDIK RÉSZ: Levélszemét és Értesítő bekapcsolása.

Levélszemét:

A Windows 11 Posta alkalmazás, hasonlóan más alkalmazásokhoz, a szemétnek vélt üzeneteket a Levélszemét mappába tárolja, azonban számunkra lehet egy fontos üzenet landolt ebbe a mappába, ezért érdemes ezt a mappát is ellenőrizni néha. Kattintsunk az ablak baloldali részén található Egyebek linkre és a jobb oldalon megjelent beállítások ablakban kattintsunk a Levélszemét gombra, ahol megtaláljuk a rendszer által szemétnek vélt üzeneteket (angolul: Spam).

Levélszemét gomb

Értesítő Hangjelzés:

Nagyon hasznos funkciója van a szolgáltatásnak, ami alapból kikapcsolt állapotban van, azonban könnyen bekapcsolható a Hangjelző, amely akkor jelez, ha új üzenet érkezett. Kattintsunk a megnyitott Posta alkalmazás bal oldali ablakrészben található Beállítások (kis fogaskerék) ikonra. A megjelent Beállítások panelen kattintsunk az Értesítések linkre, majd az újabb ablakban pipáljuk be a Hangjelzés bejegyzés elött található jelölőnégyzetet. Kész. Ezután, ha levél érkezik a fiókunkba, a rendszer egy hangjelzést küld, amelyből azonnal értesülünk az új email érkezésről, így szinte azonnal tudunk válaszolni rá, ha szükséges.

Hangjelzés bejegyzés

5.) – ÖTÖDIK RÉSZ: Személyre szabás, saját háttérképpel.

A.) – A Windows 11 Posta alkalmazás teljesen személyi elképzelésünk szerint beállítható, ha kattintunk az ablak baloldali részén, alul található Beállítások (kis fogaskerék) ikonra.

B.) – A jobb oldalon megjelent beállítások panelen kattintsunk a Személyre szabás linkre, ahol megváltoztathatjuk a színeket.

C.) – Az egyéni kép hozzáadásához kattintsunk a Tallózás gombra, majd a megjelent Feladatkezelő ablak segítségével válasszuk ki azt a képet a számítógépen, amelyiket látni szeretnénk az Posta alkalmazás háttereként.

saját háttérkép

6.) – HATODIK RÉSZ: Hibajelenség és javítás.

  1. Sikertelen bejelentkezés: Ellenőrizzük újból, hogy helyesen adtuk meg az e-mail-címet, vagy a jelszót.
  2. Nem működik: Ha letiltottuk a Microsoft hozzáférését a naptár alkalmazáshoz, a levélalkalmazás sem fog működni
  3. Posta frissítése: Hiba esetén frissítsük a Windows rendszert, ezáltal frissül a Posta alkalmazás is. A Windows Logo + I billentyű megnyomásával nyissuk meg a Beállítások alkalmazást. Itt keressük meg a Frissítés és biztonság névvel ellátott ikont és kattintsunk rá, majd az újabb ablakba kattintsunk a Frissítések keresése linkre.
  4. Posta app nem működik: Lehet internet kapcsolat hiba. Megoldódhat a probléma ha az internetkapcsolatot néhány percig letiltjuk. Miután néhány perc eltelt, engedélyezzük az internetkapcsolatot, és próbálkozzunk ismét a Mail alkalmazással.
  5. Végül: Próbálkozzunk egy rendszer-visszaállítással, amikor a levelező program még jól működött. Rendszer-visszaállítás...

VÉGE