Ez a gép - SAJÁTGÉP ikon az Asztalon

»» 2021.OKT.15 / frissítve: ---/

Ez a gép - SAJÁTGÉP ikon az Asztalon

A Microsoft minden új verzió kiadásakor új változtatásokat próbál bevezetni ezzel is jelezve, hogy jobb, korszerűbb Windows készül, azonban a felhasználó nehézségekkel találja magát szembe, mikor az új verzióban egyetlen funkciót sem talál ott ahol már megszokta.


Windows hírek és tippek
Windows Blog-hírek
windows 10 ISO és frissítések letöltése
Windows 10 frissítések
windows 11 ISO és frissítések letöltése
Windows 11 frissítések

Nincs ez másképp a jelenlegi Windows 11 rendszernél sem. Újból keresgélni kell azokat a funkciókat, ikonokat, amit szinte mindennap használtunk, azért mert kényelemesebbé tettük és végre személyre szabtuk a rendszert, azonban most szembesülünk, hogy az alapvető ikonok sem találhatók a régi helyen. Kezdhetünk mindent elölről tanulni.

Gyors tipp: Az alábbi művelet ismeretében a Windows 10 rendszert használók is könnyen megtalálják a "Sajátgép" ikont, annak ellenére, hogy az alábbi útmutató (vagy képek) a Windows 11 felhasználói felületét mutatja.

Ez történt az Ez a PC, azaz (Sajátgép) ikonnal is, ahogy korábban hívták, de szerencsére a Microsoft mérnökei nem törölték, csak máshová helyezték így könnyen meg lehet jeleníteni újból az Asztalon, hogy ott legyen ahol a helye és nem máshol, azaz legyen azonnal elérhető az előtérben.

"Ez a gép" ikon a Windows 11 Asztalon

Az asztalra "kitett" Ez a gép ikonra kattintva azonnal megjelenik a meghajtókat és fontosabb mappákat tartalmazó ablak, ahol kezelhetjük a bennük lévő tartalmat és elérhetővé válik sok rendszer-információ (ha kattintunk valamelyik meghajtóra az egér jobb oldali gombjával és a legördülő menüben a Tulajdonságok gombot választjuk).

Gyors tipp: A „Sajátgép” és az „Ez a gép” elnevezés ugyanaz. A Windows rendszerben a Microsoft mérnökei felváltották az előbbit az utóbbival, azonban a változás csak a névben van, rendeltetése ugyanaz.

Ez az egy ikon teszi könnyen átjárhatóvá az egész Windows rendszert, beleértve a meghajtókat, a telepített programokat, Windows mappákat és más tárolt adatainkat. Ezért az egyik legfontosabb elem a Windows felhasználók számára.


Hol található a "Sajátgép" a Windows 11 rendszerben?

A „Sajátgép” Ez a gép ikon visszaállításához Windows 11 rendszerben kövessük az alábbi lépéseket:

Kattintsunk a jobb egérgombbal az asztalon egy szabad, üres helyre, és a legördülő egérmenüben kattintsunk a Semélyre szabás linkre.

kattintsunk a Semélyre szabás linkre

Megnyílik a Testreszabási beállítások ablaka. Görgessünk lejjebb, majd kattintsunk a Témák gombra.

kattintsunk a Témák gombra

Ezután görgessünk lefelé, és a "Kapcsolódó beállítások" alatt kattintsunk az Asztal ikonbeállításai elemre.

kattintsunk az Asztal ikonbeállításai linkre

Ezzel megnyílik az Asztali ikonbeállítások ablaka. Itt pipáljuk be a Számítógép bejegyzés előtti jelölő négyzetet (akár más ikonokat is be lehet jelölni). Végül kattintsunk az Alkalmaz és az OK gombokra.

pipáljuk be a Számítógép bejegyzés előtti jelölő négyzetet

Mint látható az alkalmaz gombra kattintva azonnal megjelent az Asztalon a számítógépet ábrázoló ikon.

Ha kattintunk a számítógép ikonra, a meghajtókat tartalmazó ablak nyílik meg, ahol a rendszer fájlokat tartalmazó (általában: Helyi lemez C:) meghajtón a telepített Windows rendszer fájljait találjuk vagy a telepített programokat érhetjük el egyszerűen. Ha más meghajtó is van, a saját adatfájljainkat, képeket, videókat érhetjük el egy kattintásra.

adatfájljainkat, képeket, videókat érhetjük el

VÉGE