shutdown/restart.cmd parancs

»» 2024.ÁPR.22 / frissítve: ... ---

shutdown/restart.cmd parancs

Nagyon egyszerű parancsfájl amely leállítja, újraindítja, hibernálja vagy kijelentkezteti a számítógépet. Ezek mind egy fájlban találhatók, csak ki kell választani a végrehajtandó műveletet.

Az alábbi linkre kattintva ZIP tömörített fájlként lehet letölteni a parancsfájlt, majd ki kell csomagolni (pl.: az Asztalra).

"shutdown/restart.cmd letöltése...
Windows hírek és tippek

Windows Blog-hírek

windows 10 ISO és frissítések letöltése

Windows 10 frissítések

windows 11 ISO és frissítések letöltése

Windows 11 frissítések


Gyors tipp: Leállítás, újraindítás, hibernálás vagy kijelentkezés előtt zárjunk be minden programot, dokumentumot, képet, videót, mert a parancs futtatása azonnal elvégzi a műveletet, figyelmeztetés nélkül.

A shutdown/restart.cmd használata:

Kattintsunk a letöltött ZIP fájlra az egér baloldali gombjával. A megjelent Fájlkezelő ablakába kattintsunk az egér baoldali gombjával a shutdown/restart.cmd fájlra, és az egérgombot folyamatosan nyomva tartva, húzzuk a kurzort pl.: az Asztalra, vagy akárhova más helyre (iyen egyszerű a Windows 11 rendszerben egyetlen fájl, vagy több kicsomagolása).

Figyelem: Windows 10 és régebbi operációs rendszerek használata esetén, a ZIP tömörített állományok kicsomagolása eltérhet az itt leírtaktól.

ZIP fájl kicsomagolása

Kicsomagolás után kattintsunk a fájlra az egér bal oldali gombjával. Ezután megnyílik a paracsfájl és kiválaszthatjuk a leállítás módot. Rendszergazdaként is futtatható, de nem szükséges (jobb egérgomb, majd válasszuk a Futtatás rendszergazdaként linket).

Indítás után a megjelent parancsfájl ablakába a program megkér, hogy írjunk 1-es számot, vagy 2-est, 3-ast, 4-est, attól függően, hogy milyen műveletet akarunk végrehajtani:

- Kijelentkezéshez (Logoff), a billentyűzet segítségével írjunk be 1-es számot, majd nyomjuk meg az Enter gombot a billentyűzeten.

- Újraindításhoz (Reboot), írjunk be 2-es számot.

- Hibernáláshoz (Hibernate), írjunk be 3-es számot.

- Leállításhoz (Shutdown), írjunk be 4-es számot.

leállításhoz be kell írni 4 es számot

Gyors tipp: A felsorolt példák a Windows rendszerű számítógépekre és táblagépekre vonatkoznak, de előfordulhat, hogy egyes eszközök nem támogatnak minden leállítási módot.

Windows leállítása a Start menüből:

Ugyanezeket a műveleteket a számítógép Start menűjéből is elvégezhetjük. Az alább található példa mutatja, hogyan:

A számítógép leállításának legegyszerűbb módja. Kattintsunk a tálcán található Windows-Logo gombra, majd a megjelent műveletközpont ablakba, kattintsunk a jobb alsó sarokba található kikapcsolás gombra. Majd a megjelent kis ablakban válasszuk ki a kívánt műveletet (a hibernálás opció itt hiányzik). Hibernálás engedélyezése a kikapcsolás menűben...

leállítása Start menüből

VÉGE